Selecciona el Idioma

lunes, 6 de mayo de 2013

Instalación de sistema Automatizada

En algunes situacions del món laboral, ens caldrà instal•lar molts sistemes operatius en moltes màquines, amb la deguda pèrdua de temps de romandre davant de l’ordinador en cadascuna d’elles. Amb el mètode d’instal•lació desatesa, el que farem és crear un “fitxer de resposta” que vagi introduint totes les dades que demana la instal•lació del sistema operatiu. Cal remarcar que en totes les instal•lacions que fem amb un mateix fitxer de resposta, tindran la mateixa informació, és a dir, mateix nom d’equip, mateix nom d’usuari... Això no suposa un problema greu, ja que posteriorment es pot canviar, bé a través del propi sistema operatiu, o utilitzant diferents eines. Un arxiu d’autorespostes és un XML que conté les respostes a tota la seqüència d’indicacions per pantalla que executem a l’hora d’instal•lar Windows 7 (zona horària, nom d’usuari, particionament...)

Necessitarem:

1. El dvd o l’iso amb els arxius d’instal•lació de Windows 7 Ens hem de copiar la ISO del windows7 al escriptori del windows7 client,

2. Kit d’instal•lació automatitzada de Windows WAIK. És una eina gratuïta de Windows que es pot descarregar desde la pàgina oficial: Windows WAIK

El descarreguem. Això tarda una estona. Copiem o descomprimim la iso aquesta a la carpeta iso.

Passos: – Copiarem el DVD o descomprimirem la ISO en la carpeta C:\W7. Descarregarem el winrar. Des de Winrar

Una vegada instal•lat el winrar amb l'extensio ISO inclosa en el paquet. Anem a la carpeta que conté l'arxiu ISO descarregat: i fem clic botó dret ---> extreure fitxers---> i seleccionem la ruta on desar els fitxers del KB3AIK_ES . Es a dir a la ruta fins a la carpeta w7.

Ara hem d'instal•lar el packet d'aplicació que es diu WAIKx86 , ja que aquest es per a un windows de 32 bits, si fossi un windows8 o altre de 64bits, hauriem d'instal•lar el packet WAIKAMD64

descomprimir la iso del windows7. Amb el winrar i la descomprimida la posem a la carpeta c:\windows7 . - Obrirem l’administrador de imatges de sistema que és el que s’encarregarà de crear i administrar el nostre arxiu de respostes per la instal•lació. Inici tots els programes Windows AIK Administrador d’imatges de sistema (Windows SIM). Amb el botó dret, executem com administrador.

Ara que ja és instal•lat podem anar a inici---> tots els programes---> Microsoft Windows AIK---> Administrador d'imatges de sistema. Clic amb el botó dret i l'executem com administrador.

- Arxiu Seleccionar imatge de Windows, entrem a la carpeta W7, Sources i seleccionem install.wim. Seleccionem l’edició de Windows. (Windows 7 Professional) (triga) Una vegada esta obert el programa anem a la pestanya: archivo --> Seleccionar imagen de windows i seleccionem on esta la ruta de la ISO descomprimida del windows7, es a dir a C:\windows7 I seleccionem l'arxiu install.wim

Amb la versió que es la ISO, es a dir professional N en el meu cas.

Tarda una bona estona...

– Ara hem de crear el fitxer de respostes. Arxiu Nou arxiu d’autorespostes Ara ja toca posar-se mans a la obra. Amb el mateix programa anem a arxiu-->nou arxiu d'autorespostes (posa nou arxiu de resposta). - Començarem afegint alguns dels components que necessitem per la instal•lació bàsica però totalment desatesa de Windows 7, al node Components, anirem afegint els nostres components.

Configurarem els valors al panell d’Arxiu de Respostes.

Microsoft-Windows-Setup\DiskConfiguration
WillShowUI = OnError
Per Fer ho anem al panell Imagen de windows--->Seleccionem en aquest cas el Microsoft-Windows-Setup. I fem clic botò dret i Agregar al panell 1 ( que és al unic lloc on ens deixa agregar-ho) Ara al panell d'arxiu de respostes--> components despleguem el menú del que acabem d'agregar. I veurem com a la imatge de a sota: DISK CONFIGURATION. El seleccionem i al costat dret a Propiedades de diskconfiguration, configurem el WILLSHOWUI com ens diu, es a dir li posem Onerror.

Microsoft-Windows-Setup\DiskConfiguration\Disk
DiskID = 0
WillWipeDisk = true
Per crear el \DISK, que no existeix, fem: Clic botó dret a sobre de DISK CONFIGURATION i seleccionem Insertar nou DISK. Ara s'ha creat un nou menú desplegable DISK+, l'obrim i configurem com ens diu des de propiedades de DISK. Deixem el Action com esta (Add Lisk Item) Disk ID =0 i willwipeDisk=true

Ara anem a l'opció de create partitions botò dret creem una nova (insertar nou create partition) i configurem:

Microsoft-Windows-Setup\DiskConfiguration\Disk\CreatePartitions\CreatePartition
Extend = false
Order = 1
Size = 15000
Type = Primary

Ara anem al altre menú desplegable de DISK CONFIGURATION a arxiu de resposta: I fem el mateix insertem amb el botó dret a sobre de Modify partitions, clic botó dret ,insertar nou modify partition. Configurem:


Microsoft-Windows-Setup \DiskConfiguration\Disk\ModifyPartitions\ModifyPartition
Active = true
Extend = false
Format = NTFS
Label = OS_Install
Letter = C
Order = 1
PartitionID = 1

Ara dins del Microsoft windows setup, anem al menú desplegable de Image install, OS Image, Installto (Windows PE)


Microsoft-Windows-Setup\ImageInstall\OSImage\InstallTo (WindowsPE)
DiskID = 0
PartitionID = 1

Ara hem de fer-ho amb el microsoft windows international core- winPE Així que com abans ens posem sobre aquest menú al panell de Imagen de windows, botó dret i agregar a 1 windows pe.Obrim el menú desplegable al panell de arxiu de resposta i configurem:

Microsoft-Windows-International-Core-WinPE
InputLocale = es-ES
SystemLocale = es-ES
UILanguage = es-ES
UserLocale = es-ES

Ara anem al SetupUILanguage dins del mateix Microsoft Windows International core WIN PE.


Microsoft-Windows-International-Core-WinPE\SetupUILanguage
UILanguage = es-ES


Microsoft-Windows-Setup \UserData que se encuentra bajo WindowsPE.
AcceptEula = True
FullName = Usuari asix Primer
Organization = ASIXorg

El productKey no el podrem configurar perque ens donarà error a la instal•lació. Ja activarem el sistema després de la instal•lació.


Microsoft-Windows-Setup \UserData ProductKey.
WillShowUI = OnError
Key = clau

Microsoft-Windows-Shell-Setup
ProductKey = clau

Ara anem al shell-setup i l'afegim al arxiu de respostes. I l'afegim al 7: Oobesystem. L'obrim i el configurem.


Microsoft-Windows-Shell-Setup OOBESystem.
TimeZone = Eastern Standard Time

Ara dins del OOBESystem, obrint el menú desplegable anem al OOBE. I CONFIGUREM:


Microsoft-Windows-Shell-Setup OOBESystem/OOBE.
ProtectYourPC = 3
NetworkLocation = Other
HideEULAPage = True

Tornem al menú anterior del Windows shell setup ,i obrim el menú desplegable dels useraccounts. Hem de fer botó dret sobre Local account abans de res i insertar una nova compta. Després la configurem amb aquest paràmetres: menú contextual, Insertar LocalAccount


Microsoft-Windows-Shell-Setup UserAccounts
Name = usu1
Group = Administrators
DisplayName = usu1
Description = Usuari usu1

Ara obrim el menú password de a sota i la configurem així: Password = usu1p

Al mateix menú, entrem al submenú d'autologon, despleguem el autologon i configurem.


Microsoft-Windows-Shell-Setup AutoLogon
Username = usu1
LogonCount = 1
Enabled = True


I al submenú password el configurem així: Password = usu1p

- Desprès de configurar tot, hem de comprovar que tots els valors són correctes (Eines, Validar Arxiu de respostes). Ho faig i em surten uns Warnings que diüen: No se modificó la configuración. No se guardará el archivo de respuestas. Els hem d'esborrar.

– Esborrar els components que han donat errors. Hem de mirar la localització (ruta) dels warnings que han sortit i esborrar-los del panell arxiu de respostes.Que a més casualment son totes les unitats que tenen un recuadre en blanc, mentres que els que hem editat estan de color blau.Però per si un cas, els hem d'anar mirant tots. - Ara ja podem desar el nostre fitxer. Arxiu desar arxius d’autorespostes com: amb el nom autounattend.xml al directori W7 y al directori C:\ per a que es reconegui com arxiu d’autorespostes .

Aquest fitxer per defecte es crearà a la c:\, l'hem de cortar i pegar o moure'l dins de windows_7_cole( carpeta que conte la ISO original que es copiará). Es el moment de crear la nova ISO amb l'arxiu de respostes: - Crearem la nova ISO amb el fitxer de respostes incorporat. Inici Programes  Microsoft Windows AIK Línea de comandes de les eines d’implementació (botó dret, executar com a administrador)

terminal executem: oscdimg –n –m –bc:\Windows_7_cole\boot\etfsboot.com c:\Windows_7_cole\ c:\lameva.iso La primera ruta correspon a on es troba la iso normal , la segona correspon a on la desarem la nova iso.

-b: especifica la ubicació de l’arxiu d’arrencada -bC:\Directori\etfsboot.com - n:admet noms llargs d’arxiu -m: no té en compte la grandària màxima de l’imatge

Per últim instal•larem el sistema operatiu sense interactuar. S’han d’introduir algun paràmetre? Per a instal•lar-ho el més recomanable es grabar la nova iso creada a un DVD i tenir les màquines configurades amb el boot d'arranc desde CD/DVD com a primer boot. Això es configura des de la BIOS. Però nosaltres com treballem des de la màquina virtual, l'hem de extreure cap al sistema de l'ubuntu base(o el sistema base que tinguem). Copiem lameva.iso El que farem es copiar i pegar l'arxiu creat a la carpeta compartida de \\VBOXSRV\asix1 i la peguem aquí ( sistema base) I ara a partir d'aquesta iso, crearem una nova màquina virtual, que la anomerare lamevaiso, veurem pas a pas com ho fa tot de forma automatitzada i quines diferencies incorpora comparant-la amb la forma habitual de fer la instal•lació. Com qualsevol altre màquina virtual, per a fer la seva instal•lació obrim el VirtualBox i fem clic a nova: li posem 1GB de RAM I seleccionem l'opció, crear un disc nou (perque partim de iso i no de VDI) el tipus de fitxer serà IDV ( imatge de disc virtualbox) i seleccionem Ubicat de forma dinàmica. La ubicació la deixem per defecte, la que ens surt (lamevaiso) i com a mida, li posem una mica més de GB , jo la poso a 40,00 GB. Per no quedar-nos sense espai al disc ràpidament. Ja l'hem creada, ara procedim a la seva instal•lació. Un moment!!! Configurem la xarxa, i la canviem del mode NAT a adaptador pont, per a que la connexió a Internet sigui correcte. I a enmagatzematge , on posa buit, li hem de clicar i afegir des del panell dret , la icona del CD/DVD. Selecciona un fitxer de CD/DVD virtual... i busquem on hi és desada “lameva.iso” i la obrim. Cliquem a D'acord i ... Ara sí!!! Procedim a la instal•lació : Seleccionem la màquina virtual de lamevaiso i fem clic a inicia

No hay comentarios:

Publicar un comentario