Selecciona el Idioma

viernes, 31 de mayo de 2013

ALFRESCO

Instal·lar Alfresco i Configurar un espai de treball:

Primer iniciem el servei d'alfresco com a alfresco explorer o el share com vulgueu . Aquí anem a la icona de "consola d'administració" , fem clic a Mi Espacio (panell esquerra) I anem a la pestanya (panell dret) crear , i seleccionem crear espacio. Li posem el nom (TICS SOLIDARIES) que desitgem. Ara si fem clic al botó actualitzar (del panell esquerra), i anem de nou a Mi Espacio; Ja ens sortirà el nou espai creat (TICS SOLIDARIES) des d'ón començarem a treballar. Per començar la tasca , el primer que farem serà afegir grups i usuaris.

Per això: - Anem de nou a la icona de "consola d'administració", i obrim l'opció per crear i gestionar grups d'usuaris. A una empresa com la meva , faré uns quants apartats, per després establir rolls diferents . Podríem començar creant grups com: VOLUNTARIS, EMPLEATS, PARTICIPANTS, i SOCIS. Per crear el grup, només em de fer clic a la pestanya de crear grupo i li posem nom (identificador). Per veure tots els grups una vegada ja creats, hem de fer clic , des de grupo raíz, a la pestanya "mostrar todo".

Ara ens caldrà crear usuaris per a inserir-los en els seus grups pertanyents . Per fer-ho anem de nou a la icona de "consola d'administració". Ara--> administrar usuaris del sistema. clic a crear nuevo usuario. L'anomenem, omplim les dades i creem tants usuaris com siguin necessaris. ( per a tots els usuaris el nom d'usuari serà el seu nom en minúscules i la contrasenya serà root). Una vegada creats tots els usuaris , els situarem al seu grup pertanyent, per lograr-ho, anem a "consola d'administració", gestionar grups d'usuaris, "mostrar todos", seleccionem el grup amb el que començarem a inserir usuaris. Participants, per exemple.

clic a la pestanya, más acciones i seleccionem "añadir usuario". A la barra de cercar, posarem almenys dos lletres per fer la recerca dels usuaris que volem afegir. Després els seleccionem amb el ratolí (ctrl + ratolí selecció, en cas de voler afegir més d'un a la vegada). Al puesto " espacios personales de usuario" cada usuari haurà de tenir un diferent. sinó sortirà un error i no es crearà bé l'usuari. Ara ja tenim els nostres grups i usuaris creats a la intranet d'alfresco.

És el moment, de" crear reglas de contenido".Per conseguir-ho ens situem clicant al panell esquerra a TICS SOLIDARIES ( el nostre espai a gestionar) i des d'aquí, al panell dret, hi ha una pestanya que diu Más opciones, fem clic aquí, i seleccionem gestionar reglas de contenido. i ara fem clic a crear regla. per exemple podem seleccionar al tipus de condició, que sigui d'una condició mixta. després fem clic a establecer valores de la condición y añadir. li afegim els tipus, i si serà de contingut o de espai, en aquest cas el posarem de contingut. per si un cas, hem de marcar la graella que diu :" comprobar que el elemento no coincide con los criterios de arriba". La següent part d'això es ficar-hi accions. jo li faré un bloquejar. i li fem clic a "seleccionar ubicación de bloqueo", en aquest cas jo li bloquejaré tot l'accés així, que posarem com a ubicació l'espai de TICS SOLIDARIES. A detalls, omplim la resta d'informació adient. I ja esta, clic a terminar. ja tenim una nova regla de contingut afegida.

Ara hem d'afegir contingut, ho podem fer via editable com un arxiu XML, HTML o similar. O també o podem pujar des d'un arxiu ja existent , pujant-ho al alfresco. Per fer-ho de qualsevol de les dues formes, hem d'anar a TICS SOLIDARIES (PANELL ESQUERRA) I aleshores, fer clic a la pestanya del panell dret que diu Añadir contenido examinar:- cercarem el contingut des de les nostres carpetes i arxius de l'equip. . O si el fem des de la manera editable a la pestanya crear ---> crear contenido. El contingut que hem pujat al nostre alfresco, es pot visualitzar des de TICS SOLIDARIES (PANELL ESQUERRA). Podem crear un foro, o un flujo de trabajo avanzado, a partir de un contenido. Per realitzar aquestes propostes, només hem de fer clic a la fletxeta que surt al costat dret del contingut i seleccionem el que volem fer , crear un foro o c iniciar un flujo de trabajo. Al foro, només haurem de posar-li un nom, i poca informació més. Mentras, que al iniciar un flujo de trabajo, hem de seleccionar el tipus que serà

"AD HOC", "REVISIÓN Y APROBACIÓN", o otros... li afegirem data de expiració, si volem que ens notifiquin, descripció, assignar-li a algú,seleccionem el assignat i acceptar, següent... veurem el resum de l'inici creat. i clic a terminar.

També podem administrar als usuaris d'espais. Des de TICS SOLIDARIES, pestanya más acciones--> administrar usuarios de espacios. clic a invitar... afegim a la barra de cercar, el nom del usuari o usuaris que volem afegir i li assignem el rol més adient, segons el tipus d'usuari que sigui. com pot ser coordinador, colaborador, contribuidor, editor o consumidor. A continuació , al següent pas podem enviar un missatge al mail (de forma automàtica)d'aquests usuaris que acabem d'invitar i afegir els rols. Al polsar finalitzar, ja estaran creats. Això triga una mica en completarse. Per comprovar que tot es correcte, anem de nou a la pestanya más opciones---> administrar usuarios del espacio. i en allà han de sortir els noms dels usuaris i els seus rols establerts. sempre estarem a temps d'editar o eliminar els rols creats.

Hem de tenir en compta que els rols es crean segons els permisos que tindrà cada usuari. És com a aquesta taula mostra:

INSTAL.LAR NOUS MÒDULS ALFRESCO

Per instal · lar nous mòduls en Alfresco hem d'anar a una web i descarregar el. Jar tenir en compte, que sigui un mòdul compatible amb la vostra versió instal · lada de Alfresco. Descarregar Mòduls Alfresco Un cop descarregats, ho haurem de copiar en dues carpetes perquè funcioni correctament. En: C:\Alfresco\tomcat\webapps\share\WEB-INF\lib y també en C:\Alfresco\tomcat\webapps\alfresco\WEB-INF\lib . Ara reinicialitcem els serveis. per això, des windows, fem click al tecla inici + ri a executar escrivim: MSCONFIG, s'obrirà una finestra, ara anar a la pestanya serveis, buscar els serveis d'alfresco tomcat i alfresco apache i reiniciar. Recarregar buestro alfresco explorer i alfresco share, tranquils, no desespereu si triga una mica a aparèixer la pàgina. Aquesta carregant actualitzacions. I ara al share, anar a configurar tauler de connectar-vostre usuari, clic a afegir DASHLETS, i aquí apareixen els mòduls instal · lats.

Ocultar arxius a usuaris

per realitzar aquesta acció, primer des de l'Alfresco explorer heu d'afegir rols (rols) als vostres usuaris (que heu creat prèviament també, i afegit en diferents grups) per afegir els rols, des del vostre ESPAI creat, anar a la pestanya "més opcions" ia continuació, entrar a Gestiona la configuració d'usuaris. Aquí clic a convidar, i assignar a cadascun la seva rol corresponent, recordar que cada rol té uns permisos diferents (mirar la foto de més amunt) . Un cop fet això. Des el share, en compte administrador, aneu a Biblioteca de documents dins (documents library) cregueu tantes carpetes i documents com vulgueu. Cada vegada que acabeu de crear un document, us apareixerà un panell al costat dret de lap antalla, buscar ahi l'opció "Administrar privilegis" o alguna cosa semblant. Aquí podreu assignar que a un usuari col · laborador per exemple, no tingui cap tipus de permís sobre aquest document que esteu administrant. És a dir, que a l'entrar amb un usuari de tipus de paper col · laborador, no veurà reflectit aquest document. perquè no tindrà accés.

ALTRES COSES podem afegir plantilles predeterminades per a visualitzar segons que continguts. Per fer-ho, des de TICS SOLIDARIES, on trobem el contingut que hem pujat. fem clic a la fletxeta, i seleccionem previsualitzar en plantilla. Al ser el primer cop que l'executem ens sortirà una finestra per a seleccionar el tipus de plantilla que volem escollir, per fer les previsualitzacions. Després podem accedir de la mateixa forma i anem canviant la vista de les opcions que ens mostra a les diferents seleccions . Per altra banda, existeix la possibilitat de canviar la vista d'alfresco, això es fa des de Mi Alfresco (panell esquerra)--- pestanya (panell dret) configurar. Pot tenir des d'una sola columna, a tres columnes. li assignaré tres columnes. A més, podrem afegir components a la vista que estem configurant. Per forma predeterminada podem trobar: - Guia d'inici i Mis tareas Pendientes, però encara podem afegir-li més. com: Mis tareas de grupo, Mis tareas completadas....

WEBDAV WebDAV és un “standard” que descriu com a través del protocol HTTP , poden realitzar-se accions de gestió d'arxius tals com escriure, copiar, eliminar o modificar. Qualsevol aplicació WebDAV pot realitzar aquestes tasques amb documents en Alfresco. Amb Windows, podrem accedir a Alfresco vía WEBDAV, afegint un nou lloc de xarxa en "Mis sitios de Red".

OBSERVACIONS: Al meu parer, Alfresco no es tan comode com altres tipus Moodle o Joomla, prefereixo aquests altres dos, que l'Alfresco. Però no deixa de ser una eina molt eficaç , per treballar en àmbits de empresa.

No hay comentarios:

Publicar un comentario